Keyboard

Keyboards zitten vol met prachtige geluiden en leuke begeleidingen. Na een paar lessen speel je al een liedje met je rechterhand, terwijl het keyboard je begeleidt met ritmes en akkoorden.

Het verschil met een piano? De klank en de toe te passen elektronische begeleiding. Die begeleiding kan je beinvloeden door het spelen van akkoorden met je linkerhand. Hierdoor lijkt het alsof er een complete band met je meespeelt!

Naast het gebruik van akkoorden leer je ook op een “pianistische” manier keyboard spelen. Je leest dan noten met je linker- en rechterhand.

Ad Smit, keyboarddocent: ‘Het leukste aan keyboardles geven is het contact met de leerling. Iedereen kan leren op het keyboard! Of je nu jong of oud bent, of je net begint of al verder gevorderd bent. Iedereen is anders, en daardoor kan ik heel afwisselende lessen geven.’ Ad Smit heeft veel speelervaring in allerlei verschillende bands: jazz, salsa, soul, pop, rock en nog veel meer. ‘Muziek is vrijheid! Je kan leren hoe je de muziek op je eigen manier kunt interpreteren. Dat vind ik het allermooiste.

Resultaat

Iedere keyboardleerling speelt minstens één keer per seizoen voor publiek. Het maakt niet uit of je net begint, of al veel verder bent met je keyboardspel. Er is een voorspeelmiddag piano/keyboard en aan het eind van het jaar zijn er de samenspelweken. Als je al wat gevorderd bent kan je ook gaan spelen in een band.

Praktisch

Je hebt een aanslaggevoelig keyboard nodig, dat harder en zachter klinkt door je manier van aanslaan. Zo leer je spelen met dynamiek en gevoel. Het keyboard moet minimaal vijf octaven (61 toetsen) hebben.

Tags: , ,