Samen op weg

De stoomcursus “Samen op weg naar een instrument” is een goede keuze voor leerlingen uit groep 4 en 5 die meer willen weten van muziek en muziek willen maken, maar nog niet weten welk instrument ze willen gaan spelen. Deze kinderen hebben bij uitstek de leeftijd om met muziek te beginnen. Naast dat het natuurlijk gewoon erg leuk om te doen is, heeft het een positieve invloed op de verschillende vaardigheden en talenten van de kinderen. Denkt u hierbij maar eens aan durf, samenwerking, motoriek, leren luisteren, concentratie, expressie, articulatie en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit kan leiden tot de ontdekking van nog niet gekende talenten.

In de cursus komen kinderen laagdrempelig in aanraking met muziek. Ze zingen, bewegen, leren oefenen, luisteren, samenspelen en noten lezen. Muziek maken is niet alleen leuk, maar bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline.

Bij voldoende deelname zijn de lessen in Losser, De Lutte (Erve Boerrigter) en Beuningen (Mariaschool). De lessen zijn op de dinsdag in De Lutte en Beuningen en op de donderdag in Losser. De eerste les is vrijblijvend.
Na de cursus kunnen leerlingen zich aanmelden voor een vrijblijvende proefles op een instrument naar keuze.Tags: ,