Lutterzand Literair met Frank Krake en biografie Willem Wilmink

-op verzoek van de organisatie-
Op zaterdag 26 en zondag 27 januari is de eerste editie van het nieuwe interactieve festival in misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland: Lutterzand Literair. Schrijvers aan de Dinkel.
Lutterzand Literair combineert literatuur, natuur en erfgoed. De auteurs zitten in bijzondere (erfgoed) locaties verdeeld over het natuurgebied en gaan in gesprek met de festivalbezoekers. De bezoekers rouleren en worden, als zij wandelend door de natuur van de ene locatie naar de andere gaan, verrast door optredens op het Lutterzand. Van muziek tot zang, van verhalenvertellers tot locatietheater. Verzorgd door mensen uit Losser en omstreken. Vanzelfsprekend worden de vele sages, legendes en mythen waar dit gebied om bekend staat hierin verwerkt.

Het festival vindt plaat vlak voor de eerste Week van de Leesclub (van 28 januari t/m 3 februari). Die als doel heeft om lezers te stimuleren om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. Auteur Frank Krake heeft het boek De laatste getuige geschreven. Hij is niet alleen te gast op het festival, maar wordt op zaterdagochtend 26 januari ook geëerd. De laatste getuige is namelijk bekroond met de titel ‘Leesclubboek van het Jaar’. Hij krijgt de prijs, een plaquette, uitgereikt in aanwezigheid van alle deelnemende auteurs; A.L. Snijders, Frank Westerman, Özcan Akyol en Fleur van der Bij, en de burgemeester en wethouder cultuur van de gemeente Losser.

Op zondag 27 januari is de landelijke publiekspresentatie van de langverwachte biografie In de man zit nog een jongen. Over Willem Wilmink, geschreven door Elsbeth Etty. Zij wordt geïnterviewd door journalist Marjon Kok. Voorafgaand, tijdens en na het interview zingt Wieteke van Dort liedjes van Wilmink. Van Dort werkte veel met Wilmink samen, o.a. in De Stratenmakenopzeeshow. Zij wordt begeleid door een speciaal samengesteld muziekgezelschap bestaande uit André Kerver (voormalig eerste solist van het Orkest van het Oosten), Frank Deiman (pianist), die veel met Wilmink heeft samengewerkt en Ton en Ruud Ouwehand. Respectievelijk gitarist en contrabassist.

Jean Pierre Rawie, de dichter uit Groningen en goede vriend van Wilmink, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Hij draagt ook nog voor. Wobke Wilmink en vrienden van de familie zijn ook aanwezig.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.lutterzandliterair.nl. Een dagkaart voor zaterdag is € 22,50, voor zondag € 7,50 en een passe-partout slechts € 27,50. Alle kaarten zijn inclusief welkomstkoffie met iets lekkers. Op zaterdag inclusief drankjes tijdens de rondes en een lichte lunch. Natuurlijk signeren de auteurs hun boeken, die ter plekke aan te schaffen zijn. Verkoop door Boekhandel Broekhuis.