24 jan, 2019

André van Huizen

Trombone

Na de opleiding op de muziekschool ben ik naar het conservatorium gegaan waar ik de opleiding: docerend musicus aan het Twents Conservatorium in Enschede met de 2 hoofdvakken Tuba en Contrabas heb gevolgd. Mijn talent lag echter meer bij de bastuba en ben na een succesvol eerste examen verder gegaan in het westen waar ik de opleiding uitvoerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gedaan. Heb enkele jaren bijna bij elk orkest gespeeld en speelde bij het Nederlands Blazers Ensemble, Asko en Schönberg ensemble.

De liefde voor Twente bracht bij toch weer naar het oosten, waar ik sinds 1990 les geef bij in heel Twente bij o.a. Kaliber Kunstenschool, Muziekschool De Sleutel in Losser, het Kulturhus Borne, Da Capo Dinkelland en bij OYFO, de opvolger van de Muziekschool Hengelo

Verder dirigeer ik nog de muziekvereniging Crescendo in Buurse en Concordia in Overdinkel en ben ook werkzaam bij RTV Oost als presentator/samensteller van een programma met religieuze muziek.

Ik geef les omdat ik het prachtig vind mijn kennis van de Trombone, bastuba of bariton door te geven en juist de afwisseling tussen jonge kinderen en de wat oudere leerling maakt mijn lespraktijk erg compleet.

Ik hou van alle soorten muziek, mits het goed wordt uitgevoerd. Ik vind het prachtig dat iemand een moeilijk concert kan spelen, maar het is voor mij als docent ook mooi om te horen dat een jonge leerling na enkele maanden al een aantal leuke liedjes kan spelen. Mijn voorkeurs spectrum is zeer groot! Vocale muziek, barok, symfonisch, blaasmuziek, kamermuziek en koper ensembles.

Ik hoop dat je nu iets meer weet over mij en mijn lesgeven! Kom gewoon eens langs voor een proefles?”