Like onze pagina op facebook    Raadhuisplein 1 Losser     053-5369400

De Nijl in mij: van life events naar gepubliceerd levensverhaal
Als studente stort Fleur van der Bij zich vol overgave op haar scriptie over een negentiende-eeuwse ontdekkingsreiziger en diens verdwijning langs de oevers van de Nijl. Ze besluit hem na te reizen tot diep in Zuid-Soedan. Haar fascinatie met deze cold case is zo grenzeloos dat zij er zelf aan onderdoor dreigt te gaan. Onverwacht brengt de reis een groot persoonlijk verdriet naar de oppervlakte, dat ze sinds haar vijftiende heeft weggedrukt. Ze schreef er een indrukwekkend boek over: De Nijl in mij. Een aangrijpend verhaal over verdwalen en thuiskomen. Een ontdekkingsreis van werkelijkheid naar waanzin.
Fleur zal vertellen over haar intrigerende verhaal en hoe zij al schrijvende haar trauma heeft overwonnen. Ze neemt het publiek mee in haar schrijfproces van vijf jaar wat begon als verwerking en resulteerde in haar debuut De Nijl in mij. Een inspirerende avond voor iedere aspirant schrijver die ervan droomt zijn levensverhaal op papier te zetten.

Fleur van der Bij (1981) is journaliste en historica. Ze debuteerde in januari 2018 bij uitgeverij Atlas Contact met De Nijl in mij, inmiddels in tweede druk. Voor Europees cultureel erfgoed organisatie CHAIN organiseerde ze historische studiereizen. Op het internationale kantoor van postercollectief Loesje in Berlijn werkte ze als creatief activiste.

“Wondermooi debuut. Een even zeldzaam als ontroerend relaas van een reis langs de Nijl die eindigt met een doodsmak op een Friese polderweg – twintig jaar eerder”.

Frank Westerman

Vrijdag 8 juni om 19.00 uur in ‘t Lossers hoes
Zie ook www.fleurvanderbij.nl

Lezing Fleur van der Bij: De Nijl in mij